17 Nisan 2018 Salı


Aile’de Yaşlının Önemi -Röportaj

Her insan birer yaşlı adayıdır bu slogan sosyal hizmet çerçevesinde bireyler için kullanılmakta ve önem arz etmektedir. Röportajımızı sosyal hizmet uzmanı ile yapmak için sorularımızı soracağız.

 
Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız ?
-İsmim Muhyeddin Güneş Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Öğrencisiyim İstanbul’ da ikamet ediyorum.

Ailede Yaşlının önemi ile ilgili neler düşünüyorsunuz?
Ailede yaşlı bireylerin olması aile içerisindeki bir çok problemlere karşı hem daha çok tecrübeli hem de farkındalığı arttırılmış ve ailedeki bireylerin sorunları ile nasıl başaçıkılacak yöntemleri en iyi şekilde aktaracak olan kimsedir.

Bir problemi çözmek için destek alacağınız yaşlımı genç mi?
Tabiki gençler hayatımıza yön verecek olan kimselerdir hepimiz genciz zaman zaman hatalar yapabiliyoruz bunlarla başa çıkmak okumak tahsil  yapmak veya ortam görmek bazen yetersiz kalabiliyor. Şöyle bir gerçek var; hayatımızın hemen hemen her anında başvurabileceğimiz yaşlılarımız vardır. Yaşlılar  bizim baş edemediğimiz durumları kendi deneyimlerinden hayat tecrübelerinden esinlenerek daha rahat sonuçlar elde edebiliyorlar.

Ülkemizde boşanma oranlarının artmasının yaşlılıkla ve yaşlılarla bir ilgisi var mı?
Aslında şöyle yorumlaya biliriz; kırdan kente göçlerin çoğalması ile genç bireyler kendi başlarına farklı bir hayat sürdüre bilmek için ülkenin farklı bölgelerine göç ediyorlar. Yaşlı bireyler kent yaşamına alışkın olmadıkları için kırsal kesimde yaşamayı tercih etmektedirler. Bu da genç bireylerin ailede fikir ayrılı olduğundan bazen sebebsiz şekilde boşanarak hayatın daha anlamlı olabileceğini düşünüyorlar.

Peki bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Ben teşekkür ederim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder